Aktioner
 

Alle menneskers liv er lige meget værd

Den 7. april er det 6 måneder siden de amerikansk ledede bombardementer af Afghanistan startede. FredsVagten ved Christiansborg har i den anledning arrangeret en mindehøjtidelighed for de civile adfghanske ofre.
Se Jan Øbergs artikel: Tre minutters stilhed for de døde i Afghanistan og tre andre fredsfremmende forslag

Mindemarkering d. 7. april kl. 14
på Christiansborg Slotsplads

Skuespilleren Vigga Bro
vil fortælle en fabel om den barmhjertige samaritaner, der var palæstinenser

Fhv. minister Ustad Zia Ul Haq
vil mindes sine døde, afghanske landsmænd

Musikindslag
ved bl.a. violinisten Kari Gustafsson

Den 11.marts blev der holdt mindehøjtideligheder i anledning af halvåret for terroraktionen på WTC, som har berørt mange mennesker.
Men mon ikke vi er mange, der d.11.marts også tænkte på, at man i den forbindelse "glemte" alle de civile afghanere, der på samme måde led under gengældelsen ?

Derfor holder vi, FredsVagten, en mindehøjtidelighed søndag d.7.april, som er halvårs-dagen for starten af bombningerne af Afghanistan, hvor vi vil mindes ofrene. ved bl.a. 3 minutters stilhed.

Der vil være mulighed for at tænde lys og nedlægge blomster.

Altså: Lad os mindes krigsofrene søndag den 7.april kl. 14 på Christiansborg Slotsplads.
Tag gerne selv stearinlys og blomster med!

På gensyn

på FredsVagtens vegne
Angelika Matzen og Annette Kjær


Den permanente FredsVagt, der begyndte kort efter bombardementerne startede i Afghanistan, har stået udenfor Christiansborg fra tidlig morgen til sen aften siden den 19. oktober 2001.
Formålet er blandt andet at minde den danske offentlighed, og ikke mindst vore folketingsmedlemmer, om, hvilke konsekvenser den beskidte krig har, som Danmark deltager i. Dels for det enkelte civile menneske i Afghanistan, og dels for verdenspolitikken.