Aktioner
 

Stop krigen mod Irak, før den begynder!

Udtalelse fra Stop Terrorkrigen

På trods af den amerikanske regerings internationale isolation synes Bush-administrationen, støttet af Israels Ariel Sharon og Englands Tony Blair, fast besluttet på at gennemføre et storstilet angrebskrig mod Irak for at vælte Saddam Hussein. På samme måde som i Afghanistan vil USA installere et lydregime i Bagdad.

En sådan krig vil koste tusindvis af civile irakere livet. Det vil være en uretfærdig og ulovlig krig, et udtryk for en lovløshedens verdensorden.
I forvejen er halvanden million irakere, heraf mere end en halv million børn under fem år, døde som følge af de sanktioner, USA har påtvunget landet i mere end 10 år efter Golfkrigen.

Den internationale antikrigsbevægelse er overalt i verden gået i gang med at mobilisere mod den planlagte krig mod Irak, der indebærer alvorlige farer for alle Mellemøstens folk og for hele verden.
Kun verdensomspændende folkelige protester vil være i stand til at stoppe krigen, før den bliver udløst af krigsmagerne i Det Hvide Hus og Pentagon.

Den 26. oktober er af fredsbevægelsen International A.N.S.W.E.R. blevet foreslået som global aktionsdag mod den planlagte krig. Initiativet Stop Terrorkrigen vil tage initiativ til at samle alle kræfter, som vender sig mod denne krig, i en stor manifestation i København på denne dag.

Stop Terrorkrigen ser kampen for at stoppe den planlagte krig mod Irak, før den begynder, som en afgørende vigtig opgave, og vil gennemføre et omfattende arbejde for at informere den danske befolkning omkring den og udvikle modstanden mod den.

I den sammenhæng støtter Stop Terrorkrigen et planlagt besøg i Danmark af den tidligere FN-kommitterede for sanktionerne Hans von Sponeck, der ihærdigt arbejder for deres ophævelse på grund af de frygtelige konsekvenser for den irakiske civilbefolkning.

Stop Terrorkrigen tilslutter sig den tidligere amerikanske justitsminister Ramsey Clarks brev til FNs Sikkerhedsråd, der opfordrer FN til at handle for at forhindre en amerikansk krig mod Irak.

Stop Terrorkrigen afviser dansk krigsdeltagelse og enhver form for officiel dansk støtte til den planlagte krig, og kræver at regeringen Fogh Rasmussen tager entydigt afstand fra den.

Som formand for Den Europæiske Union i dette halvår må regeringen arbejde for at sikre en utvetydig afstandtagen fra den planlagte krig fra EU's side og kaste EU's vægt overfor USA, Israel og England ind mod denne krig.

STOP TERRORKRIGEN
Vedtaget på stormødet 2. september 2002