Aktioner
 

Verdenskoalitionen mod krig:
Global aktionsdag
mod Irak-krig

Den verdensomspændende koordination af antikrigsbevægelser og initiativer, der organiserer demonstrationerne den 15. februar i nu mere end 70 lande, har udsendt følgende fælles pressemeddelelse:

Den 15. februar gennemføres den første globale aktionsdag mod krig i verdenshistorien. Der vil være massedemonstrationer i hundreder af byer og i hovedstæderne i mindst 60 lande, fra Kuala Lumpur i Malaysia til Ramallah i Palæstina og Tel Aviv i Israel, fra Seoul i Sydkorea til USA, i alle de europæiske lande og mange i Sydamerika.
Den bølge, som startede i Firenze i november 2002, er blevet til en voksende flod, som kanaliserer folkets protest. Den gik over i Cairo-konferencen (som spredte den videre udenfor Europa og USA) til den 18. januar (med demonstrationer i 38 lande), til Verdens Social Forum i Porto Alegre, så at nu store dele af Afrika og Latinamerika og større dele af Asien er med.
Flertallet af befolkningerne i de fleste lande er modstandere af denne krig, og det ventes, at demonstrationerne i mange lande den 15. februar vil være de største nogensinde.

Den 15. februar vil vi sende den besked til Bush og hans allierede, at der ikke kan føres krig mod Irak i noget folks navn, i hele verden. De tusinder af organisationer verden over, som mobiliserer til den 15. februar, lægger pres på deres repræsentanter og regeringer for at forhindre deres deltagelse i denne 'forebyggende krig'.
Tusinder af mænd og kvinder i alle aldre vil blive dræbt direkte ved et angreb på Irak og omkomme af mangel på føde, vand og sanitet, som vil være følgen. Verden over vil der være frygt for gengældelsesangreb, og i Vesten vil der være fare for flere racistiske angreb på arabere og muslimer. Den vil gøre verden til et farligere sted.

Selv hvis USA i FN får gennemført en ny resolution for krig, vil vi fortsætte vores modstand.
Målet med krigen er at påtvinge en verdensorden, som har fordømt sig selv med sin mangel på frihed, selvbestemmelse, suverænitet over grundlæggende biologiske og primære ressourcer, og som diskriminerer racer, køn og forskellige kulturer.

Vi arbejder for en ny og fredelig verden, hvor gammel og ny kolonialisme er væk.
Vi opfordrer hermed alle til at modsætte sig denne krig og til at vise, at I er med blandt verdensborgerne, som går ind for fred ved at gå med os den 15. februar og ved at fortsætte modstanden mod denne krig også bagefter.

Hvor end i verden, du er, vil du finde nogen, du kan gå i demonstration med, og som du kan gå til modstand sammen med - for fred.

Verdenskoalitionen mod krig/
The world coalition against war

12. februar 2003

English: The world coalition against war

_____________________

ARKIV TIDLIGERE AKTIONER