Aktioner
 

DANMARKS LÆNGSTE FREDSMARCH!

FEDTEBRØDRE FOR FRED

Fredsmarchen slut: Danmarks længste fredsmarch FRA AALBORG TIL KØBENHAVN startede ONSDAG DEN 19/2 08.30. Turen gik til København i 5 etaper med ankomst SØNDAG DEN 23/2 til den amerikanske ambassade.
Derefter blev marchdeltagerne bragt til Christiania, hvor en fredsfest ventede.
Se de løbende (gående) beretninger fra marchen her

FREDSMARCHEN SLUT.
København 23.02.03.
Danmarks længste Fredsmarch nåede i dag sit mål, den
amerikanske ambassade i København, hvor marchen nåede frem til omkring kl. 17.00. Marchen voksede idag til ca. 150 deltagere på vej ind i København og af de oprindelige Fedtebrødre- og søstre gennemførte kun fire alle fem gange 50 km.
De fire uopslidelige var Peter Nebel(58), Skyggen(49), Helga(25) og den motoriserede enhed Torben(59) og de blev fulgt af marchleder Bent Ohm og resten af de frafaldne på det sidste stykke gennem det centrale København.

Efter taler af af Kristian Klausen, Fedtebrødre For Fred, Dorte Grenå, Stop Terrorkrigen og Marchleder Bent Ohm, blev de udpinte deltagere kørt med cykeltaxa til Christiania, hvor velkomstfesten startede 18.30. Her vil Zoffmann Mit Fingerspitzgefühl, Spastik People og Sorteper underholde de fremmødte på Operaen aftenen igennem.

Kristian Klausens tale ved den Amerikanske Ambassade:

Fedtebrødre og fedtesøstre!

Dette er en manifestation ud over det sædvanlige.
I har gjort hvad andre ville ønske at kunne. I har sat hele den danske presse på den anden ende så så godt som alle nu har hørt jeres besked.
STOP KRIGEN I IRAK - og selvom vi i dag måske ikke kan stoppe en krig, kan vi i det mindste råbe så højt vi kan at vi ikke vil være med. Og det er det vi er mødt op i dag for at sige:

NEJ TIL KRIG!!!!

Denne march har været en protest imod en uretfærdig og unødvendig krig.
Det irakiske folk har ikke bedt om at få lov til at betale for fjernelsen af Saddam Hussein.
De er ikke blevet spurgt om de er villige til at ofre hundredetusindvis af deres landsmænd for at udskifte en aldrende diktator, som står i vejen for amerikanske strategiske interesser.
Denne krise kan og skal løses med andre midler end afstumpet voldanvendelse, og vi er her idag, fordi Verden skal vide at der er en væsentlig del af den danske befolkning, som IKKE støtter den nuværende regerings beslutning om at sende danske soldater til en aggressiv krig.
Vi er trætte af et politisk Danmark, som lyver og fordrejer de kendsgerninger, som de baserer deres argumenter for at gå i krig på. Vi opfordrer hermed de danske medier til at vokse med opgaven og fremover give det danske folk et informeret grundlag at danne deres mening om denne konflikt på.

Til alle de marcherende vil jeg sige, at I har gjort et fantastisk stykke arbejde. I har gået godt 250 km på fem dage og I er nu ankommet til jeres turs politiske mål - bagefter marcherer vi mod Christiania, og jeg vil i den forbindelse gøre opmærksom på at der fra fredsvagt.dk's side er stillet cykeltaxis til rådighed, som vil fragte de trætteste af de oprindelige demonstranter herfra til Christiania.

Jeg vil gerne hilse jer alle sammen velkommen og takke for jeres arbejde for freden. Alle de efterskoler, fredsaktioner, nyhedsredaktioner og mange andre , der har hjulpet os undervejs. Jeg håber, at I alle vil følge vores trop videre gennem København og holde fredsfest med os på Christiania.

Til sidst vil jeg takke gardisterne, Fedtebrødre og -søstrene, de stolte få. Jeg er glad for at se jer ved så forholdsvist godt mod. Det er fire dage siden vi sidst sås og på det tidspunkt var I stadig friske, men vi har fulgt jeres kvaler hjemmefra. Vi har lidt med jer, vi har grædt med jer, vi har ført status på tavlen uden for Fedten. Vi var med da
Bent kom på krykker, daTurell førte jer på en 16 km omvej efter Randers.
Da Allan ødelagde sit knæ, da Kristoffer overgav sig, men vi har allesammen håbet inderligt at nogen ville gennemføre. Nebel har vi aldrig tvivlet på, din gammelkommunistiske stolthed har før båret dig langt, men jeg lover dig, at hvis der er en himmel deroppe, så sidder en vis herr Che Guevera og smiler sødt til dig nu. Carsten , Helga og Jacob - Torben på knallerten, jeg beundrer jer dette.

Kristian Klausen, Morten Jacobsen
Fedtebrødre For Fred

Sjælland 21.02.03.

ULYKKE PÅ MARCHEN: Følgevognen, der blev ført af de frafaldne Fedtebrødre Turell og Allan, blev i dag kort efter klokken 15 påkørt af en anden bilist på Hovedvej 23 øst for Mørkøv. Bagenden på vognen blev skadet, men bilen er dog stadig kørende. Værre gik det for den påkørende bilist, der måtte forlade sin totalskadede bil for en undersøgelse på skadestuen i Holbæk, hvorfra han heldigvis allerede er udskrevet med
kun overfladiske knubs.

Marchen har i dag bragt deltagerne fra Mørkøv ad hovedvej 23 til Roskilde, hvor der vil være overnatning på Roskilde Efterskole. I morgen 8.00 fortsætter de få stærke demonstranter mod København, hvor flere københavnske fredsbevægelser undervejs vil støde til (læs tidsplanen for søndag nederst). Marchen består nu af 20 demonstranter, hvoraf kun 5 har været med hele vejen fra Aalborg.

AF DE OPRINDELIGE FEDTEBRØDRE ER FØLGENDE TILBAGE:

Peter Nebel, Skyggen, Helga, Jacob, Torben

FØLGENDE FEDTEBRØDRE ER BUKKET UNDER IDAG:

Bent Ohm, Marchleder, skinnebensbetændelsen har bredt sig til knæet og
han måtte opgive 33 km før Roskilde. Håber at hævelsen har fortaget sig
en smule i morgen tidlig, så han kan deltage i marchen ind mod
København.

Følgevognen. Stadig kørende, skønt uheldet ødelagde bilens baglygter.
Chaufførerne venter p. t. på en ny bil fra Falck.

Tidsplan for afslutningen af Fredsmarchen, søndag 23/2
===========================================
8.00 Afgang fra Roskilde Efterskole
8.30 Roskilde Banegård. Støttemarch tilslutter sig fra Fredsvagt.dk,
Stop Terrorkrigen og RUC For Fred.
10.00 Tåstrup
12.00 Albertslund
14.30 Valby, Hvor marchen mødes af Valby Mod Krig
15.30 Rådshuspladsen

16.30 Ankomst til Den Amerikanske Ambassade.
Overrækkelse af Fedtebrødsprisen "Årets Badehætte", som gives til den amerikanske repræsentant for den dumdristige og stupide løsning, som USA har valgt i spørgsmålet om afvæbningen af Saddam Hussein.
Kort Tale af Marchleder Bent Ohm, Kristian Klausen, Fedtebrødre For Fred, Dorte Grenå, Stop Terrorkrigen
17.00 Afgang mod Christania

18.00 Ankomst Christiania
18.15 Velkomst Ole Lykke, Christania og Bent Ohm, Fedtebrødre For Fred
18.50 Bo Richard, Fredsvagt.dk
19.00 Zoffmann&Fingerspitzgefühl (Valby-Rap)
20.00 Spastik People (Aalborg, Fedtebrød)
21.00 Sorteper (Christiania)
22.30 Scenen gives fri.

Sjælland 21.02.03. Danmarks Længste Fredsmarch fortsætter og ruten har idag bragt deltagerne fra Spørring til Aarhus, hvor marchen gjorde et kort ophold ved LOs kongrescenter på vej til Aarhus/Kalundborg-færgen. Marchen er vokset til 30 deltagere efter en gruppe tilsluttede sig imorges ved Spørring og endnu en ved starten fra Kalundborg. Marchen har for flere af de oprindelige marcherende fra Aalborg udviklet sig til DM i Selvpineri og holdes kun oppe af støtten fra de tilkomne og opmuntring fra passerende bilister.

AF DE OPRINDELIGE FEDTEBRØDRE ER FØLGENDE TILBAGE:

Peter Nebel, 58, har rullet cigarer for Castro og ruller videre idag
Synes det er en dejlig udflugt.
Skader: Nej
Moral: Overlegen

Skyggen, 49, Tækkemanden. Stadig godt gående, formen bliver bedre.
Skader: Overkommelig ømhed
Moral: "Er vi allerede fremme?"

Helga, 25, Repræsentant fra Aalborg fredsaktion.
Skader: En lille vable og lidt ømhed.
Moral: Fortrøstningsfuld

Jacob, 21, Repræsentant fra Aalborg fredsaktion.
Skader: Tiltagende Ømhed, få vabler.
Moral: Glimrende

Bent Ohm, 46, Marchleder, Var ved vagtlæge i nat og fik konstateret skinnebensbetændelse. Humper med stok over Steen.
Skader: Blodvabler på begge fødder, skinnebensbetændelse
Moral: "Er vi der ikke snart?

Torben 59, Den trehjulede , motoriserede Fedtebror. Stabil indsats hidtil.
Skader: En fugl i ravnefamilien
Moral: "Keep On Truckin'"

FØLGENDE FEDTEBRØDRE ER BUKKET UNDER IDAG

Turrel 39, eksoldaten, veteran fra den første Golfkrig.
Sympati-marchering nu og da.
Skader: Nok
Moral: Nej

Kristoffer, 23, Lærerstuderende, musiker, forsanger i Stephen Hero. Går med imorgen igen.
Skader: Ikke funktionsdygtigt bentøj.
Moral: Verden er modbydelig!

Marchen for venter at nå frem til Mørkøv i aften mellem 21.00 og 21.30 og vil overnatte på efterskolen Smededal. Afgang imorgen tidlig fra Mørkøv ad hovedvej 23 med forventet ankomst i Roskilde kl. 20.00. Kom og støt de tapre vandringsmænd.
GÅ MED ET STYKKE VEJ!

/Kristian Klausen, Morten Jacobsen

"America is being run by a president who has people who protest against him arrested unless they do it in 'free-speech' zones. If that doesn't scare you, then you're not paying attention. " -- unknown

Spørring 20.02.03. Protesten mod en voldelig løsning på Irakkrisen fortsætter og har ført Fedtebrødrene fra Hobro via Randers til den lille by Spørring, nord for
Aarhus, hvor de hårdt sårede marcherende skal overnatte på Spørring
Gamle Skole.

Af de oprindelige deltagere fra Aalborg er der nu kun 7 tilbage på vejen, resten er bukket under for strabadserne på den indtil nu knap 100 km lange rute. Marchen er blevet tilført friske krafter løbende fra folk som slutter sig til undervejs.

AF DE OPRINDELIGE FEDTEBRØDRE ER FØLGENDE TILBAGE:

Bent Ohm, 46, Marchleder, værsthusindehaver (Fedtebrød), fredsanarkist.
Initiativtager til marchen. Har tidligere gennemført Berlin maraton næsten uden forberedelse.
Skader: Blodvabler på begge fødder, smerter i begge ben.
Moral: Lider i stilhed.

Peter Nebel, 58, gammel kommunist, har rullet cigarer for Castro. Med-initiativtager til marchen. Vil gennemføre, fordi han kan. Den mest velforberedte, som går mellem 15 og 30 kilometer dagligt.
Skader: Ingen
Moral: Fantastisk, overvejer at gå hjem fra Kbh.

Skyggen, 49, Den tidligere tækkemand, vant til de store vidder. Godt gående, omend håbløst ude af form. Går turen for at prøve sig selv før han søger nyt arbejde Hans gode humør og stædighed vil bære ham til Kbh. Deltager i dette martyrium for
Skader: Få vabler , en smule ømhed
Moral: Glimrende, meget optimistisk

Helga, 25, studerende ved AUC, engelsk og internationale studier. Repræsentant fra Aalborg fredsaktion. Outsideren som kan overraske.
Skader: En lille vable og lidt ømhed, som hun mener bare skal motioneres væk.
Moral: Fantastisk

Turrel 39, eksoldaten, veteran fra den første Golfkrig.
Invalidepensionist pga. post-tramatisk stresssyndrom. Marcherer fordi han mener, at han ved hvad han taler om, når emnet er Irakkrig. Han ønsker ikke flere ofre, hverken blandt vore soldater eller blandt civile irakere.
Skader: Vabler på begge fødder, smerter i benene.
Moral: Fin, "HipHop-Fedt Nok"

Kristoffer, 23, Lærerstuderende, musiker, forsanger i Stephen Hero. Har aftjent sin værnepligt ved Nr. Uttrup kaserne, men har ikke været på langmarch siden da. En af marchens yngste deltagere, men dog godt til fods og besiddende en vis stædighed.
Skader: l,idt svag i benene efter gårsdagens etape.
Moral: Nogenlunde


Jacob, 21, historiestuderende ved AUC og repræsentant fra Aalborg fredsaktion,
Skader: Ømhed, få vabler.
Moral: Optimistisk

Torben 59, Marchens Motoriserede Enhed, kalder sig selv " en temmelig blegrød socialdemokrat". Han er gangbesværet og kører derfor i stedet med på sin invalidescooter under banneret: "Ja til Bøsser, bare de ikke kan skyde". Kan ikke se det fornuftige i at løse konflikter med vold og brutalitet.
Skader: Ikke ud over det sædvanlige.
Moral: Optimistisk, så længe mekanikken holder.

Marchen fortsætter i morgen klokken 7 mod Århus, hvor der vil være taler ved bl.a. formanden for sygeplejerrådet i Århus Amt, samt musik ved Tømrerclaus band. Klokken 12.00 tager de færgen til Kalundborg for at gå den sidste halvdel af marchen over Sjælland.

Vi vil holde jer underrettet med detaljer om kommende begivenheder.

/Fedtebrød
Morten Jacobsen, Kristian Klausen

"America is being run by a president who has people who protest against
him arrested unless they do it in 'free-speech' zones. If that doesn't
scare you, then you're not paying attention. "
-- unknown

_____________________________

Aalborg 18.02.02. Fedtebrød - Aalborgs kulturelle tilholdsted for skæve og eksperimenterende eksistenser- arrangerer Danmarks længste fredsmarch FRA AALBORG TIL KØBENHAVN startende ONSDAG DEN 19/2 KLOKKEN 08.30.
Fedtebrød arrangerer i denne forbindelse morgenbord for de valfartende og andre interesserede klokken 06.30.

Turen går til København i 5 etaper med forventet ankomst SØNDAG DEN 23/2 PÅ CHRISTIANIA, hvor den ender i en stor freds-fest. Fedtebrødrene marcherer den lange vej langs landevejen i demonstration mod en militær indgriben i Iraq, hvor distancen dagligt er ca. 50 km. med overnatning i Hobro, Spørring (ved Århus), Mørkøv (ved Slagelse), Roskilde og Christiania. Der planlægges opsamling af fredsaktivister hele vejen gennem landet, hvad der også her skal lyde som en invitation til alle interesserede.

Undervejs har en række efterskoler og fredsbevægelser, stillet lokaler til rådighed, hvor de vandrende kan sove inden næste dags hårde etape. Fedtebrød stiller følgevogn med hvad dertil hører...bandage, vand, frugt osv.

Søndag går turen først til den amerikanske og britiske ambassade, før demonstrationen når Christiania, hvor der under modtagelsesfesten vil være forskellige musikalske indslag og taler ved fredsaktivister.

Christiania og Fedtebrød inbyder alle krigsmodstandere til Fredsfesten, for med jeres hjælp at vise så vel Bush som Hussein modstand.
Vi håber på massiv opbakning ovenpå lørdagens fredsdemonstrationer.

FEDTEBRØDRE FOR FRED - DANMARKS LÆNGSTE FREDSMARCH!

(19.02.03) I forbindelse med at fredsmarchen passerer Aarhus fredag formiddag afholdes en arrangement i LOs kongrescenter, Amaliegade, Aarhus, hvor formanden for sygeplejerådet i Aarhus Amt Else Kaiser og Bent Ohm vil tale til de fremmødte og derefter vil bysbarnet TømrerClaus spille et par numre. Fredsmarchen forventes at ankomme til Aarhus bygrænse ca. kl. 10.00 og ankomme til kongrescenteret ca. kl. 10.30 og arrangementet vil vare omkring tre kvarter, hvorefter marchen fortsætter via Molslinien til Kalundborg og videre til Mørkøv.

Vi håber, at Aarhusianerne vil møde talstærkt op og støtte denne protest mod tyveri fra og lemlæstelse af uskyldige civile irakere, som vil blive de sagesløse ofre for en amerikansk-britisk-dansk aggression. Vi mener, at menneskeheden bør være vokset fra denne form for kynisk magtpolitik og minder om, at vi hængte folk for denne opførsel, uprovokeret angrebskrig, efter Anden Verdenskrig.
STOP DANSK DELTAGELSE I DENNE GALSKAB!

Kontakt for yderligere information:
Kristian Klausen (PR-kontakt): 26207819
Morten Jacobsen (Propaganda, PR-kontakt): 61366832
Bent Ohm Rasmussen (Marchleder): 20725180
Fedtebrød: 98168040

_____________________

ARKIV TIDLIGERE AKTIONER