Befri Ulla Røder!
 

Ulla Røder:
Brev fra fængslet

Ulla Røder og 'The Trident Three'

Ulla Røder er løsladt fra varetægtsfængselet. Ved en høring før retssagen den 12. august blev den udskudt til den 22. september. Den 9. september vil der være endnu en høæring før retssagen.
En gruppe fredsfolk der mødtes i Randers i juni har modtaget et brev fra Ulla Røder den 5.8, før hendes uventede løsladelse fra varetægtsarresten. Hendes brev er et svar på en hilsen til hende fra Randers. Herunder bringes fredsfolkenes hilsen til hende samt hendes svar i uddrag.

Kære Ulla

Vi er en gruppe fredsaktivister i Danmark, nærmere bestemt i Randers og Århus, der gerne vil udtrykke vores dybe sympati og respekt for dine handlinger og din person.
Vi beundrer dig for dine modige handlinger, som du udfører tilsyneladende uden tanke for de personlige konsekvenser, det har at kæmpe for verdensfreden på din måde.
Du gør det bare: tager hammeren i værktøjskassen, spadserer ind på flyvepladsen og smadrer et kampfly.
Her i Danmark bakker vi dig op verbalt og udtrykker vores foragt for det system, som straffer dig, kæmperen for verdensfreden.
Vi glæder os til at se dig på fri fod - forhåbentligt klar til nye kampe.

For fredsaktivisterne
Kaj Rudi

Kære venner og fredsaktivister

Tak for jeres brev, som bragte mine tanker til Jylland (mine forældre var fra Randers-egnen). Det er godt at vide, at I er derude, og at I fortsætter kampen mod uretfærdighed og selvbestaltede konflikter og krige.

Den danske stat er ikke bedre end den britiske, så længe vi opretholder et system, der understøtter NATO og en følgagtig regering. Det er endnu mere en skamplet, at samme regering har medlemmer, der kalder sig DF. Hvis de tror, de er danske, må de tro om igen. En dansker er gæstfri og hjælpsom, og som nation har vi et mangeårigt godt ry, som vi ikke skal sætte over styr, blot fordi vi er blevet "invaderet" af imperialistiske magter.

Vi må have plads til at være globale borgere og vise vores sande danske sindelag. "Hvor der er hjerterum, er der husrum," som et gammelt ordsprog siger. Danmark er en lille kolonihave i den globale landsby. Vi har pligt til at holde vore stier rene og vores have frugtbar. Ukrudtet skal fjernes ved roden for ikke at vende tilbage igen og igen.

Her i fængslet er der ikke meget at berette. Vi er lukket inde i de fleste af døgnets timer. Med lidt held får vi frisk luft 4-5 gange ugentligt og gymnastik 2-3 gange ugentligt.
Jeg læser og skriver hver dag. Så længe jeg er i varetægt, er der ikke mulighed for at udfylde dagene med praktisk arbejde, som er pligt, når man er straffet. Jeg prøver at holde mig sund og stærk bedst muligt.

Lige nu venter jeg det næste retsmøde den 12. august, og jeg vil så vide mere om det videre forløb. Der foregår så meget udenfor, som jeg ikke aner, men nu og da hører jeg lidt rygter fra besøg eller fra folks breve.

I disse uger har Trident Ploughshares deres lejr i Coulport, så jeg glæder mig, til nogle venner kommer på besøg i denne uge.

Endnu engang tak, og fortsat held og lykke med jeres aktiviteter.

I solidaritet
Ulla

Se den internationale kampagne side
Free Ulla Campaign

Dansk støtteside
Befri Ulla Røder

_____________________

ARKIV TIDLIGERE AKTIONER