Aktioner
 

Ulla Røder og fredsaktivister aktionerer i folketinget i protest mod krigsforlængelsen

Den internationalt kendte danske fredsaktivist Ulla Røder har i næsten halvandet år levet under jorden, fordi hun ikke har kunnet sikres en fair retssag i Skotland, hvor hun er anklaget for at gøre et britisk Tornado-fly ukampdygtigt op til Irak-krigens begyndelse.

Men i går dukkede hun op - i det danske folketing i spidsen for en flok fredsaktivister, der protesterede mod forlængelsen af den danske krigsdeltagelse i Irak ved den afsluttende behandling torsdag den 25. november 2005.

Efter den langvarige debat, men før afstemningerne, foldede aktivisterne fredsbevægelsens PACE-banner ud og lod det dale ned over folketingsmedlemmerne som et andet Dannebrog.

Aktivisterne råbte 'Krigen er en forbrydelse - Forlængelsen en forbrydelse', mens de også lod Nej til krigs appel til folketingsmedlemmerne om at stemme efter samvittighed og international ret på tværs af partiskel flagre ned i salen.

Ulla Røder siger: - Det er vores pligt som medlemmer af civilsamfundet at gribe ind over for en forbrydelse, når der lægges op til en sådan. Og aggressionskrig er ifølge Nürnberg-principperne den største forbrydelse mod menneskeheden. Den fortsatte danske krigsdeltagelse er en forbrydelse - og folketingsbeslutningen er ulovlig ifølge international ret.
Det var det vi ville minde de danske parlamentsmedlemmer om.


Ulla Røder foran Christiansborg 25. november
Klik og forstør

Folketingets sikkerhedsvagter greb hurtigt ind og førte de fem deltagere i den fredelige aktion bort. De blev arresteret og kørt til Station 1 på Halmtorvet, hvor de midt på aftenen blev løsladt.
De vil blive anklaget efter Straffelovens paragraf 137, stk. 2 om forstyrrelse af en folketingssamling.

Ulla Røder: - Når over 50% af befolkningen er imod krigsdeltagelse og folketinget sidder alle signaler fra befolkningen overhørig er det nødvendig at vise sin protest.
Folkeretten kan ændres ved den praksis politikerne lægger for dagen, men også ved den praksis folket udøver ved direkte protest.


Se om aktionen her (video)

TV2 Nyhederne 25.11.2004 kl. 19.00

DR TV-Avisen 25.11.2004 kl. 19.30

TV2 Nyhederne 25.11.2004 kl. 22.00

Se mere om Ulla Røder her

Mail-kontakt til Ulla Røder
B_U_R_2003@yahoo.dk

- End -

_____________________

ARKIV TIDLIGERE AKTIONER