Aktioner
 

Ulla Røder m.fl. i Byretten 10. juni:
Stop kriminalisering af protest!

Politisk protest i Danmark skal straffes og helst efter terrorloven, mener anklagemyndigheden. Aktivisterne opfordrer til at man viser sin støtte på Rådhuspladsen ved Byretten den 10. juni kl. 13


Aktionen den 25. november 2004: Nu for Byretten

Der bliver stadig flere poltiske retssager - ikke mindst mod antikrigsaktivister. Den 10. juni skal fredsaktivisten Ulla Røder og fire andre for Byretten for protest i folketinget mod forlængelse af de danske soldater i Irak.

Miljøorganisationen Greenpeace er den første organisation, man ville have dømt efter terrorloven (den ændrede § 306) for at have hængt et banner mod gensplejsning ud på Axelborgs bygning. Det var en prøveballon: Efter voldsomme protester valgte anklagemyndigheden alligevel ikke at bruge denne paragraf, når sagen skal for byretten den 9.-11. juni. Tidligere måtte man opgive at anklage Foreningen Oprør for at give økonomisk støtte til befrielsesbevægelser.

Anklagemyndighedens forsøg på at anvende terrorparagrafferne på helt almindelige politiske aktioner, der intet har med terrorisme at gøre, er et udtryk for ønsket om at slå hårdere ned på alle politiske protestytringer.

I forvejen er der strammet op på domme ved politiske retssager, som det var tilfældet med maleraktivisterne Lars Grenaa og Rune Eltard-Sørensen og med efterretningsmanden Frank Grevil.

Den 31. maj sidstebehandlede folketinget forslaget til at forlænge den danske besættelse af Irak med 6 måneder. Det blev markeret med en "die-in" aktion med ca. 20 deltagere med ligklæder, musik (Action Taken). De lagde sig bl.a. på trappen til Folketinget, gik tur på strøget, lå på Kultorvet...

Da den danske besættelse af Irak sidst blev forlænget i november 2004 protesterede 5 aktivister i folketinget ved at kaste løbesedler og et fredsflag ned over forsamlingen, da den stemte. Denne sag skal første gang for byretten den 10. juni.

De fem aktivister Ulla Røder, Klaus Riis, Rasmus Bang Petersen, Matilde Dalgaard og Carsten Sloth Hansen vil sammen med deres advokat Bjørn Elmquist erklære sig ikke-skyldige og opfordrer fredsaktivister og andre demokratiske kræfter til at markere deres protest mod anklagen ved at komme til Rådhuspladsen den 10. juni kl. 13.
Retssagen foregår i Retssal 37, Rådhuspladsen 45-47.

Solidaritet er påkrævet.

Se
Ulla Røder og fredsaktivister aktionerer i folketinget i protest mod krigsforlængelsen

Se også
Den politiske protest og ytringsfriheden:
Politisk aktion på anklagebænken

_____________________

ARKIV TIDLIGERE AKTIONER