Fredsbevægelse
 

Stop Dødens Kræmmere!

A.P. Møller, Terma og dansk krigsindustri

Dansk erhvervsliv tjener på konflikten med Irak
Dansk erhvervsliv er godt i gang med at hente milliarder af kroner ind på verdenssamfundets årelange konflikt med Irak.
Politiken 11.08.02

Mærsk på vej i Irak-krig: Kontrakt med Pentagon
Mens den danske regering fortsat tøver med at forholde sig konkret til et amerikansk angreb på Irak - hvilket måske kan tolkes som rent taktikeri - ser Danmarks største virksomhedsgruppe, A.P. Møller, ud til at blive en vigtig brik i den ventede offensiv.
Politiken 12.08.02

Danmark kan blive tvunget til at købe Joint Strike Fighter

Mærsk spiller en central rolle ikke bare i dansk økonomi i almindelighed, men også i rustningsindustri og militærpolitik. A.P. Møller-gruppen, der bl.a. ejer Maersk Data Defence (tdl. Infocom), har sammen med Terma postet 170 millioner kroner i udviklingen af 'fremtidens jagerfly', F35. Dermed var A.P. Møller med til at sikre dansk deltagelse i produktionen af Joint Strike Fighter til over tusind milliarder kroner. Den danske stat har postet store skatteydersummer i projektet. Og Danmark kan blive tvunget til at købe det kommende amerikanske kampfly, der skal afløse F-16 flyene. Også selv om den danske regering ikke officielt har aftalt sig til at købe et eneste fly, vurderer en dansk forsker.
DR- Online 12.08.02

Liste over danske firmaer som arbejder for det amerikanske forsvar
DR Nyheder har trukket en liste ud over, der har relation til Danmark. Det vil sige, danske firmaer der laver noget for det amerikanske forsvar - direkte eller via et andet firma. Men det kan også være det amerikanske forsvar, der hyrer et firma fra et tredje land, som laver noget i Danmark. Det er typisk ved de inddirekte kontrakter, at der ikke optræder noget navn eller en *, som optræder hyppigt. Blandt de navngivne firmaer er Terma, Weibel, Greenland Contractors, Bruhn NewTech og en lang række flere. Tallene kommer fra The Federal Procurement Data Center (FPDC).
Downloades i XL-Regneark.

Våbenkræmmere på nettet
Af Tom Vilmer Paamand
Dansk våbenindustri reklamerer sjældent særlig voldsomt i Danmark, hvor de fleste mennesker nærer en sund og naturlig modvilje mod krigens kræmmere - men mange af firmaerne er gået på internettet
Fred. dk.