Fredsbevægelse
 

En krig der aldrig ender

Af Ulla Røder

Tale holdt i Munke Mose, Odense og Fælledparken København 1. maj 2005

Forestil jer vi mister troen på værdien af denne papir lap (en pengeseddel) og vores samfund brød sammen.

Forestil jer et pengeløst samfund. Ville nogen med jeres fornuft i behold så bytte jeres daglige brød med et Tornadofly?  

Ulla Røder i Fælledparken
Klik og forstør

Men det er lige netop, det vi gør hver dag, når vores hårdt tjente skattekroner ryger ned i foret på dødens købmænd i våbenindustrien.  

Hvad er det for et samfund, der må benytte flere og flere hære og våben for at beskytte sig, mens jagtmarkerne udvides?  

”Det er et sygt samfund”.

12. August 1945 blev Nagasaki udslettet af en atombombe. Samtidig modtog den amerikanske præsident et brev fra Justice Jackson om indledningen til de senere kendte Nürnberg processer:

… ”Vi må gøre det klart for tyskerne, at det forkerte, som deres faldne ledere er sat for retten for, er ikke at de tabte krigen, men at de startede den. …
… ingen sorg eller politik vil kunne retfærdiggøre at gribe til en angrebs krig. … Det er aldeles frasagt og fordømt som et politisk instrument …”

Hovedbudskabet i Nürnberg var, at
”Individer har internationale pligter som overskrider de nationale forpligtelser til lydighed, som den enkelte stat har dikteret”.
Det er en borgerpligt at skride ind og stoppe forberedelser til internationale forbrydelser, hvis vi har et moralsk valg.

Ugen før angrebet på Irak blev jeg anklaget for hærværk mod et Tornado krigsfly med destination til Irak.
Hvorfor gjorde jeg dette? Fordi jeg såvel som alle andre borgere har en pligt at forsvare det Irakiske folk mod international forbrydelse begået i vores navn.

Prøv lige at forestille jer jeres bedste venner bor i Irak, i er bekymrede for dem, hver eneste dag; for deres overlevelse i deres allerede knuste og sønderbombede land.

Mærk frygten for en alt udslettende atomkrig. Mærk frygten for at miste den sidste rest af frihed, vi mennesker har tilbage her på jorden. Derfor. Derfor måtte jeg tage aktiv handling…

Jeg brugte en boltsaks, og min vrede gjorde resten. Jeg hamrede løs på kontrolpanelet; vingerne; bukkede flyets snude skamfuldt mod jorden. ”Vi vil ikke have jeres krig, Bush og Blair. Dette for alle de døde civile i Irak; for ofrene for årelange bombninger og sanktioner mod civilbefolkningen. Spildte våbenmilliarder. Nedrustning og forhandlinger i 30 år… løgn. Løgne for at købe sig tid til industrien og militærets oprustning. FN … til nar. International lov… til nar”. Et Tornado jet koster 40 mio. pund. Mere end hele min familie vil tjene et helt liv, ved anstændigt hårdt arbejde. Aldrig mere skal nogen se krigens rædsler i øjnene fra dette fly.

Jeg har påtaget mig fuldt ansvar for min handling. Jeg har deltaget i 15 retsmøder. Retssagen har været udsat 5 gange. Jeg har forladt sagen i foragt, og vil vende tilbage når det bliver muligt at få en ordentlig og fair behandling i retssystemet.

Første maj er arbejdernes kampdag, og vi gør status for året der gik. Arbejder du for våbenindustrien? Er du tilfreds med dit nyliberalistiske team på arbejdspladsen? Leder og fordeler teamet udbyttet? Neej, her stopper liberalismen. Hvad er det værd at få roser, hvis der ikke er råd til vaserne at stille dem i?

En dag vågner arbejderne op; og opdager at EU's nyliberalistiske mekka var en narresut; at de aldrig fik del i guleroden; Gældende lov; retssikkerhed; vores civile rettigheder bliver stjålet fra os. Kritikere bliver kaldt for landsforrædere eller terrorister og mange isoleres på ubestemt tid i EU finansierede fængsler.

En dag har folk fået nok. Tag selv baronerne ved det. Derfor allierer de sig med forskellige fjog i nationalstaternes regeringer til at overvåge, kontrollere og skræmme befolkningerne. Det er ren terror.

Vores regering er blevet til administratorer af den globaliserede verdensorden; gennemsyret af EU's direktiver og love, der sikrer det globale produktionsapparat. Det skal beskyttes og holdes i gang for enhver pris.

Terma A/S og Mærsk Data Defence A/S i spidsen for industrien leverer varerne til EU og NATO hærenes hurtigudrykkende dødspatruljer. Generalerne headhunter firmaer og medarbejdere på livet løs, og våbenindustriens giganter investerer milliarder i masseødelæggesvåben.

Massepropagandaen spreder massehysteri og racisme. Flygtninge strømme uden mål farer hvileløse rundt i Europa. Bukker de under en dag? Vender de hjem igen, når deres lande er blevet liberaliseret? Folkemoralen er skredet i svinget.

Der er masser at tage fat på.

USA har tilstået: Deres gamle atomvåben er ubrugelige, forurenende, ineffektive. Derfor må indføres mini-atombomber; indrettet med de konventionelle bombers elektroniske præcisions krigsudstyr, som gør bomberne fleksible i kommando, kontrol og affyring mod Sunni muslimerne og terrornetværk i enhver fjerntliggende afkrog af verden.

Ud skred over 30 års nedrustningsforhandlinger og traktater. Nu følger 30 års oprustning.

  Derfor er Militærets efterretnings- IT-center for styring; kommunikation og overvågning i hektisk aktivitet ude i Kongelunden. Rundt om i Danmark anlægges radar antenner og atomsikre bygningsværker. Hærledelse og soldater uddannes i brugen af elektronisk kommunikations- og krigsudstyr, så de kan modtage deres ordrer direkte fra USA's militærledelse via Pentagons computer- og kommunikations satellit netværk.

Danmark blev medskyldig i atom-krigstruslen ved angrebet mod det Irakiske folk. Denne trussel var reel og udtalt fra Bush og Blair i dagene op til det ulovlige angreb på Irak.

Regeringen tav igen om USA's atom-angrebs satellit udstyr på Thulebasen. I regeringens redegørelse propaganderede man alene for et missilforsvar; Men siden hvornår har man brug for affyring af en 100 kg . Ton atombombe i et missilforsvar?

EU traktaten cementerer fundamentet for UNITED POWERS EUROPE; et rent militærkup i direkte ledtog med USA's top generaler. USA, NATO og EU som global, militær, økonomisk og politisk supermagt. Nyliberalismens mekka.

Vi har nået et punkt, hvor passivitet bliver medskyldighed. Det er tid til modstand. Modstanden er sandkornet, der sætter sig i maskineriet, der får krigsfly pacificeret. Lad der rejse sig en sand storm.

Jeg skal for resten lige sikre mig, at hr. Fogh og Co. tager ansvar for alle de dyre ægte orientalske gulvtæpper, de vandaliserede i Irak.

Det er Foghs samvittighed om genopretning af tabene i Irak kan gøres op i pengesedler, men det er vores samvittighed at forhindre oprustning til flere ulovlige angrebskrige, drab og forbrydelser mod menneskeheden.

Derfor må jeg smutte nu og holde fredsvagt ved borgen og være klar til aktiv ikke voldelig direkte aktion.

DE DANSKE TROPPER SKAL HJEM NU.
GLOBAL RETFÆRDIGHED OG AFRUSTNING ER DEN ENESTE VEJ TIL EN FRED DER ALDRIG ENDER.

HUSK G8 i SKOTLAND TIL SOMMER.

- End -