Fredsbevægelse
 

Komponisten Thomas Koppel opfordrer Fogh til at træde tilbage

Pressemeddelelse 10. februar 2006
Stop Terrorkrigen
Opdateret 20. februar

En af landets markante kulturpersonligheder, komponisten Thomas Koppel, opfordrer i et åbent brev Anders Fogh til at træde tilbage for sin håndtering af Muhammed-provokationen og sit ansvar for Danmarks medvirken i den ulovlige krig og militære besættelse af Irak.
På baggrund af brevet er der opstået et nyt initiativ:
BUDSKAB FRA GRÆSRØDDERNE

Thomas Koppel:
Anders Fogh og hans regering må gå

”Vi kunne have sparet os de mange millioner til H. C. Andersen-året, for her kom den virkelige kulturkanon . Den danske neo-con bevægelse fra Anders Fogh til Dansk Folkeparti og Jyllandsposten har over hele planeten gjort os til en nation fuldstændig blottet for enhver kultur”, siger Thomas Koppel med henvisning til påvirkningen fra de amerikanske neokonservative.

Om protesterne i de arabiske lande og fra verdens muslimer siger han:
”De voldsomme, globale folkelige protester er ikke kun mod et par tegninger og slet ikke imod vores ytringsfrihed . Men sammensparet harme og fortvivlelse over voksende forfølgelse af muslimer i mange lande, hvor Danmark desværre er blevet berygtet som et foregangsland; og over det folkemord på arabiske folk, som siden 1991 har kostet snart to millioner mænd, kvinder og især børn livet. En udradering af flere suveræne nationer, som den danske regering og en stor del af folketinget er aktivt medskyldige i.”

Den verdenskendte komponist og ankermand i Savage Rose, der sammen med Annisette kommer vidt omkring, siger videre:

”Vi tror måske ikke der bliver lagt mærke til os ude i verden. Men folk rundt om følger bedre med i danske forhold end mange af os selv gør det. De kender godt Louise Freverts bemærkning om, at muslimer er en kræft på det danske samfund . De ved også godt, at pastor Jesper Langballe i folketinget har kaldt islam en "pest over Europa" , nøjagtigt det, Hitlers Der Stürmer kaldte jøderne inden Krystalnatten og dens jøde-udryddelser 9. november 1938 ; og at Søren Krarup fra folketingets talerstol har kaldt overfaldet på Irak er det " ultimative "kristne felttog mod Islam".

Folk af islamisk tro er ikke dummere end alle andre. De ved, at alle tegn på en kommende Holocaust mod muslimer er tilstede. I Danmark, rundt om i Europa, i Washington og London. I Mellemøsten er den forlængst allerede igang.”

Han henviser til de historiske erfaringer med de nazistiske jødeudryddelser, som kostede en lang række medlemmer af hans far, komponisten Herman D. Koppels familie livet. Thomas Koppel blev selv født i Sverige under besættelsen, hvortil hans forældre måtte flygte.

Thomas Koppel advarer om, at den nuværende hetz-bølge mod muslimer, af mange eksperter menes at være et bevidst forsøg på at "blødgøre" Europa inden et muligt atomoverfald mod Iran måske allerede i slutningen marts.

Thomas Koppel opfordrer almindelige danskere til at tage sagen i egne hænder og omstøde den katastrofale politik, Fogh-regeringen har stået for. Han slår til lyd for en ”en ny uafhængig folkelig bevægelse, der kan repræsentere de folkelige krav":

En ny meningsmåling idag viser, at 56% af den danske befolkning mener, at Jyllandspostens aktion er en krænkelse af muslimer og forstår reaktionen.

Blandt den række krav, han mener en ny folkelig bevægelse må opstille, er foruden om kravet om regeringens afgang bl.a. også krav om tilbagetrækning af de danske tropper fra Irak og Afghanistan, tilbagekaldelse af terrorpakkerne og en uafhængig undersøgelse af grundlaget for den danske krigsdeltagelse og en anden af regeringens forhold til Bush-administrationens ulovlige koncentrationslejre som Guantanamo og 'torturflyvninger gennem Danmark'.

Brevet fra 8. februar 2006 kan læses i sin helhed på dansk og engelsk på Savage Roses website:

Danmark, hvor er du? En historie om længsel
Denmark, Where Are You? A Story About Longing

Brevet er fulgt op af initiativet
DANMARK: BUDSKAB FRA GRÆSRØDDERNE
DENMARK: MESSAGE FROM THE GRASSROOTS

Læs og skriv under på
BUDSKAB FRA GRÆSRØDDERNE: ERKLÆRING
- og spred kendskabet til initiativet!

Se også
Nyheder og debat omkring brevet og BUDSKAB FRA GRÆSRØDDERNE

____________________________________

Thomas Koppels 'Danmark, hvor er du henne?'
kan også læses på www.stopterrorkrigen.dk
pdf http://www.stopterrorkrigen.dk/pdf/Brev_fra_Thomas_v3%5B1%5D.pdf

Brevet på engelsk : Denmark, Where Are You? A Story Of Longing

STOP TERRORKRIGEN

- End -