Fredsindlæg
 

Og Det Var Danmark

Af Thomas Koppel, komponist


Kære Venner!

Vi nærmer os måske den dårligste dag i Danmarkshistorien siden 2. verdenskrig.

Hvis folketinget på fredag 31. maj 2002 finder på at vedtage den såkaldte terrorpakke.

Det er mere end sidste udkald, inden vi som en flok dumpekandidater får lov at gå hele det 20. århundrede om med krige og ulykker og det hele.

En terrorlov har der været i USA siden 11. september, og den er ikke hvad den giver sig ud for. Dens eneste virkelige formål er at bane vejen for at hele kloden inkl. Danmark skal blive Bush/Cheney familiernes og deres venners personlige legeplads i spekulation og krig uden at nogen blander sig. Den danske befolkning f. eks..

Terrorlove blev indvarslet i Danmark og mange andre lande efter 11. september. Under ordre fra Bush-regeringen. De som ikke er med os er mod os.

11. september forbrydelsen blev et påskud for at spinde hele kloden ind i olie- og våbenbaronernes edderkoppespind, spundet af grådighed og respektløshed overfor enhver menneskelighed og alle internationale love og konventioner. De som ikke er med os...

I USA blev tusinder af intetanende mennesker forfatningsstridigt arresteret og/eller forhørt uden anden årsag end deres nationale eller religiøse baggrund. Mere end tusind har siddet fængslet i over et halvt år, uden nogen begrundelse, anklage eller dom.

Der er derfor allerede forud erfaringer at høste af vedrørende den danske terrorlov op til folketingsbehandlingen.

Hvis ideen med terrorlovene var at fange terrorister, så er de allerede en helt utrolig fiasko. Uanset de mange forhør og arrestationer kan Bush-regeringen ikke prale af at have fanget én eneste terrorist. Ikke én (1). En storkrig mod Afghanistan har ikke skaffet CIAs gamle elev og redskab Osama Bin Laden frem i lyset, hvilket var hele påskuddet for krigen.

Ham de har fanget, Moussaoui, kendte de godt til allerede inden 11. september. Den sidste af de mange skandaler der vælter ned over Det Hvide Hus i øjeblikket stammer fra klager fra FBI agenter over at de fik forbud fra FBIs hovedkvarter mod at forfølge Moussaoui-sporet - umiddelbart inden 11. september-katastrofen.

Folk spørger nu hvorfor Det Hvide Hus er imod en undersøgelse af hvad der egentlig skete? Hvad har Bush-Cheney at skjule? Og hvad vidste de ellers før 11. september??

Folk stiller mange spørgsmål nu, som giver tydeligt ubehag i Det Hvide Hus.

Når det bliver lovligt hedt, hvilket sker på næsten daglig basis nu, så varsler regeringen bare akut terroralarm. Alene i denne uge skal folk vare sig for eventuelle mystisk udseende lejere der eventuelt slæber dynamit op i en lejlighed, bombemænd på gaderne, flyvemaskiner der styrer ind i atomkraftværker og meget mere - hvordan man så end bærer sig ad med at undgå den slags, når man får at vide det kan ske nu eller om et år - og hvorsomhelst.

Men giften virker ikke rigtigt mere. Istedet vælter det op med læserbreve som dette fra Los Angeles Times igår: 'Det er mærkeligt at hvergang regeringen har svært ved at forklare sig, så kommer der nye advarsler og trusler fra den om kommende terrorhandlinger. Er der en sammenhæng?'

I USA er det efterhånden ikke svært at se, at terrorlovene ikke er skabt for at afsløre terrorister og skabe tryghed. Tværtimod. De er der for at gøre folk bange, afskrække spørgsmål og opposition. Det er i sig selv terror.

Bush & Co. afskaffer det demokrati de siger de fører krig for og forvandler USA til en bananrepublik, ligesom de forvandler dusinvis af andre lande til bananrepublikker. I frihedens navn tværes friheden ud med en hæl. De store selskaber med Bush- og Cheney-familierne som selvindbudte hovedgæster er op til albuerne i statskassen og holder folket i ånde med skræk for terror. Krig er død - dollars.

I USA slutter folk sig sammen i tusindvis af grupper og organisationer mod den uheldsvangre udvikling. Demonstrationerne bliver større og større. Et gigantisk oprør kunne blive en realitet. Bush vakler i meningsmålingerne. Nye Watergates lurer lige under vandskorpen. Bush prøver at overdøve nedturen med stadig mere skinger retorik og trusler.

Den såkaldte Krig Mod Terror giver nemlig ingen sejr, ro eller stabilitet. Den har forvandlet USAs rekordoverskud til et rekordunderskud. Arbejdsløsheden eksploderer. Og så har den åbnet for alle klodens farligste hvepsereder, og det helt ned i de mindste nationer som vores lille Yndige Land.

Rød i kinderne efter klap på hovedet fra Bush himself, tromler Fogh & Co. begejstret med derudad. Hør hvor vi tramper. De har travlt med at afmontere resterne af velfærdssamfundet og flytte milliarderne over til vennerne i marmorpaladserne; omskabe Danmark til ét stort korrupt Farum; levere unge danskere som offergave og kanonføde til Bushernes personlige erobringstogter; gjort Danmark til halehæng til krigsforbryderne i Israel, der ikke alene myrder palæstinensere, men også den jødiske kultur og humanistiske tradition.

Kort sagt: Fogh-regeringen og deres Danske Folkepiger og Folkedrenge suger nu - højst u-dansk - alt blod ud af den Unge Blonde Pige der gik og nynnede - og efterlader vores børn et afpillet kadaver. Grundtvig ville vende sig i sin grav. Endnu en bananrepublik i den virkelige 'ondskabens akse'.

Man behøver ikke engang gennemgå alle de afskyelige punkter i denne lov. Den kan bruges til at straffe en chauffør som terrorist hvis han strejker/blokerer, eller er solidarisk overfor et undertrykt folk - som kunne have været Nelson Mandela. Hvis han er imod USAs udenrigspolitik udmøntet i den syge 'liste over terroristorganisationer'.

Den mest ødelæggende fare for Danmark i øjeblikket er den danske regering. Den største fare for det amerikanske folk er Bush regeringen. Men det omfatter terrorlovene vist ikke.

Terrorloven kan ikke bare overlades til folketinget. Der må mindst afstemning til om en grundlovsændring der tillader terrorlovens farvel til al dansk demokrati.

Indtil da er vi er nødt til at vågne op til dåd selv.

De to verdenskrige kostede 100 millioner døde; hvordan man tæller lidelserne ved jeg ikke. Men hvis ikke vi gør noget, bliver vi slæbt alt det igennem en gang til for en flok olie-, våben- og opiumsbaroners skyld.

En lille nation som Danmark kan godt vælte et stort læs. Vi har tidligere imponeret ved at stemme mod EU, vinde i håndbold og meget andet. Lige nu er der ikke så meget at være stolt af. Men Istedgade overgiver sig aldrig. Gå på gaden, brug fagforeningerne, hvadsomhelst, den lokale frimærkeklub, tænd lys i vinduet...... lad verden se at danskerne ikke vil lade dette hæslige makværk blive til virkelighed. Det er tid til at Klodshans rider gedebukken lige ind på slottet. Vi er ikke alene. Hundredtusinder har netop demonstreret mod krig og brud på demokratiske og mnneskerettigheder i Rom, Paris, Berlin, Barcelona, Tel Aviv, Washington D. C. osv osv osv.

Vi vil i ånden være foran Christiansborg torsdag 30. maj kl. 17. Vi er stolte af jer der møder op og siger fra. Jeres børnebørn vil også blive stolte af jer en dag.

Pas godt på jer selv og lille Danmark. Der er ingen andre der gør det.

______________________

Debat - Aktiviteter - Kommentarer - Indlæg

Send dit til
stopterrorkrigen@ofir.dk