Fredsindlæg
 

Vær med til at stoppe massakrerne i Irak!

Af Thomas Koppel
The Savage Rose
1. november 2004

Kære venner,

En amerikansk massakre er umiddelbart forestående i Falluja, Irak. Det kan ske nårsomhelst - men regnes for mest sandsynligt umiddelbart efter tirsdags amerikanske præsidentvalg, hvor der igen er frit slag.

Falluja havde oprindeligt stor tillid til de amerikanske besættelsestropper, men det gik hurtigt ned ad bakke efter de første amerikanske massakrer, som i den seneste tid er blevet til vanvittige bombninger af boligkvarterer og religiøse samlingspunkter. Påskuddet for tiden er den såkaldte terrorist al-Zarqawi, som imidlertid af beboerne i Falluja siges slet ikke at opholde sig der, og iøvrigt – som en relativt ubetydelig ‘fisk’ ingen rigtigt ved hvor hører til - må være meget beæret over at se sig udnævnt til en ‘hovedfjende’ hvis ikke han ligefrem får penge for det.

Bushs ‘demokratisering’ af Iraq er klædt af til skindet. Modstandsbevægelsen vokser time for time. Bush har ingen andre ideer end massakre. Og det samme gælder desværre John Kerry.

Kan vi lade dette ske? Det er kvinder, børn og andre som os, der gennemgår usigelige lidelser. Den seneste britiske rapport fortæller, at over 100.000 civile er mydet hovedsageligt af besættelsesmagten siden krigen. Den irakisk folkelige modstandsbevægelse kæmper en retfærdig kamp, der i sit væsen ikke adskiller sig fra den danske modstandskamp under den tyske besættelse.

Gør noget! ring, skriv til venner og bekendte. Skriv breve til aviser, lav fakkelvagter, demonstrationer. Nogen vil have os tilbage til middelalderen, og gør vi intet kan det indhylle os allesammen i et nyt fascistisk mørke i årtier frem eller endnu længere.

Vi er i en meget større omvæltning end mange forestiller sig. Den samfundsorden vi har kendt I 500 år siden renæssancen er i princippet forbi. Det amerikanske imperie – fulgt af det europæiske – er desperate forsøg fra et krakelerende babelstårn på at annullere de 500 år og redde sig tilbage i middelalderens feudale samfundsorden. Det er derfor (og ikke på grund af ‘økonomisk krise’ og download) at kulturlivet er ved at blive lukket ned. Der er ingen brug for kunstnere, kritikere, demokrati.

Vi har til gengæld I de seneste år fået en forsmag på hvor stærk den almindelige befolkning i virkeligheden kunne være. Vi er millioner og atter millioner – vi er som cirkusbjørnen der først er ved at finde ud af at den er meget stærkere end dens plageånd.

Falluja er ikke langt væk, og vi har – efter vedtagelsen af den såkaldte terrorlov - allerede fascistiske, grundlovstridige love i Danmark nu. De venter kun på at blive brugt. At ‘vente og se’ nu kan banen vejen for at være slave imorgen.

Vær med til at stoppe massakrerne i Irak.

Kærlig hilsen

Thomas

______________________

Debat - Aktiviteter - Kommentarer - Indlæg

Send dit til
stopterrorkrigen@ofir.dk