Mellemøsten
 

Mordsagen Hariri

Centralt vidne i Mehlis-rapport er en dømt bedrager

SPIEGEL ONLINE - 22. oktober 2005

Der hersker tvivl om et centralt vidne i Hariri-sagen, som FN's særlige kommiterede, Detlev Mehlis, støtter sin beretning på. For Suheir al-Sadik er en flere gange dømt bedrager.


Mordattentatet på den tdl. libanesiske ministerpræsident og mangemillionær Rafic Hariri
14. februar 2005

Den angivelige tjenestemand i det hemmelige efterretningsvæsen, al-Sadik, 42, som væsentlige dele af efterretningen stammer fra, er tidligere dømt bl.a. for økonomisk svindel og bedrag. Også i selve den FN kommission, der har undersøgt mordet på den libanesiske ex-premierminister Rafik al-Hariri, og som torsdag forelagde sin beretning, består der tvivl om det syriske vidnes troværdighed.

Sadik har påviseligt løjet, hedder det i FN kredse. Således har han først hævdet at have forladt Beirut en måned før mordet. I slutningen af september har han så indrømmet at have være delagtig i udførelsen af attentatet. Åbenbart har Sadik modtaget penge for sit udsagn fra tredje hold. Efter sigende fra hans broder har Sadik i sensommeren meldt ud fra Paris og har sagt: "Jeg er nu millionær".

Denne skepsis næres også ved at kontakten til Mehlis blev formidlet via den syriske dissident Rifat al-assad, en onkel til præsident Bashir al-Assad, der bekæmper regimet i Damaskus. Sadik skal have stillet sin lejlighed i Beirut-forstaden Chalda til disposition for flere forberedende møder, hvor syriske efterretningsofficerer skal have deltaget. Sadik skal have samlet informationer for den syriske efterretningstjeneste i libanesiske palestinenserlejre.

Den syriske regering har allerede for uger siden stillet et dossier med belastende materiale om Sadik til disposition for forskellige vestlige regeringer. Dermed skal det være bevist, at Mehlis er en notorisk svindler.

Se også
Anti-Syrien Svindelen
Af Paul Craig Roberts

Oversættelse: Hans Pendrup

- End -