USA
 

Paul Craig Roberts

Tidligere vicefinansminister under Reagan betvivler den officielle 9/11 historie

Hævder at den neokonservative dagsorden er ligeså 'vanvittig som Hitler og det nazistiske parti, da de invaderede Rusland i isvinteren'

Af Greg Szymanski


Paul Craig Roberts, hvis artikler tidligere har været bragt på stopterrorkrigen.dk (se nederst), er som det fremgår af nedenstående artikel ikke hvemsomhelst, og dertil en urokkelig tilhænger af det republikanske parti. Ikke mindst derfor er der god grund til at lytte til hans usædvanligt skarpe kritik af Bush administrationens politik. (Hans Pendrup)

Paul Craig Roberts


En tidligere vicefinansminister under præsident Reagan vendte tilbage på den politiske arena i denne uge, hvor han gav udtryk for tvivl om den officielle 9/11 historie og gjorde gældende, at "hvis de løj for os om Ruby Ridge, Waco* og masseødelæggelsesvåben i Irak, hvorfor skulle vi så tro dem nu."

Paul Craig Roberts, der i Who´s Who in America er opført som en af de 1,000 mest indflydelsesrige politiske tænkere i verden har i årenes løb udviklet sig til en skarp Bush kritiker og kritiker af de neokonservative. Roberts sagde, at han ikke havde ændret sin politiske ideologi eller var sprunget af den repulikansk-konservative vogn, men at han "simpelthen ikke kan respektere en partiledelse, som ikke respekterer sandheden."

Han er endnu en af den lange liste af "trofaste republikanere", der omfatter topplacerede regeringsembedsmænd og militære ledere, der forladt eller er blevet skubbet ud af Washington siden Bush´s nykonservative tilhængere fortsætter deres demonstrative mangel på ønske om og tålmodighed til at gå på kompromis selv med konservative, der næger at følge "the neocon line."

Med sin skepsis vedr. regeringens officielle version af 9/11, som imidlertid overlader en detaljeret kritik til eksperterne, komme Roberts bekymringer i hælene på en nylig kritik fremsat af Morgan Reynolds, en tidligere chef økonom i Bush I administrationen.

Reynolds er den højest placerede embedsmand hidtil, der er stået frem med kritik af regeringens beretning om 9/11, idet han kalder regeringshistorien for "bogus" og siger at WTC sandsynligvis brød sammen som følge af en kontrolleret sprængning.

Efter at have karakteriseret 9/11 som blot en del af et mystisk men dødsensfarligt neokonservativt projekt har Roberts søgt tilbage i historien efter nogle svar.

"De (de neo-konservative) er skyldige i skæbnesvangre fejltagelser og er næsten ligeså sindssyge som Hitler og nazipartiet, da de invaderede Rusland i den dødbringende vinter," sagde Roberts, der nu som hobby, skriver for en national avisspalte og dermed føjer endnu et bidrag til sin lange og bemærkelsesværdige liste over akademiske, journalistiske og politiske kvalifikationer.

Efter at have tjent under præsident Reagan i 1981-82, anerkendte finansminister Regan ham for at have spillet en fremtrædende rolle i forbindelse med the Economic Recovery Tax Act fra 1981. Han blev i den forbindelse belønnet med Treasury Department's Meritorious Service Award for "hans fremragende bidrag til formuleringen af de Forenede Staters økonomiske politik."

Roberts får meget af æren for tilrettelæggelsen og udarbejdelsen af en væsentlig del af den berømte Kemp-Roth lov og for at have spillet en ledende rolle i udviklingen af støtte fra begge partier til en supply-side (udbuds-) økonomisk politik. I 1987 anerkendte den franske regering ham med indstilling til the Legion of Honor som "den hovedansvarlige for en fornyelse i økonomisk videnskab og politik efter et halvt århundredes statsintervention.

Til trods for sin politiske baggrund sagde Roberts, der er tidligere kommentator for Business Week og en torn i siden på de liberale dengang, at "tiderne er drastisk ændret," og tilføjede, at hans synspunkter ikke længere var velkomne i mainstream medierne, hvis de er kritiske overfor Bush eller nogen del af hans politik.

"Det forholder sig, som da nazisterne fjernede afvigere, men uden brug af Gestapo," sagde Roberts, hvis artikler cirkulerer udbredt på internettet og optræder jævnligt i the American Free Press, der er en alternativ publikation.

"De fleste publikationer, som f.eks. Washington Times, vil ikke trykke noget, der er kritisk overfor Bush, hans strategier og helt bestemt vil alt hvad der er i alvorlig oppostion til krigen være umuligt at få trykt." ...

"Jeg tror at den virkelige historie om 9/11 drejer sig om det, befolkningen faktisk siger. Jeg har fået i hundredevis af emails som svar på mine artikler, og mange af dem fortæller, at de ikke har fået sandheden fra regeringen eller medierne om, hvad der virkelig skete med the World Trade Center. Jeg ved, at mange kvalificerede ingeniører og forskere har sagt, at WTC brød sammen som følge af eksplosiver."

Udover 9/11 og en tilintetgørende kritik af de neokonservatives økonomiske dagsorden som selvmord for Amerika angriber Roberts i sin seneste artikel Bush´s Irak krigspolitik. Uden et formildende ordvalg skrev han:

"De grunde, som den (den amerikanske befolkning) fik af dens præsident, vicepræsident, forsvarsminister, nationale sikkerhedsrådgiver, udenrigsminister og de spytslikkende medier var intet andet end en hoben løgne."

Udover at anklage Bush for også at lyve for den amerikanske befolkning i hans seneste radio henvendelse d. 18 juni, tilføjede Roberts:

"Bush løj igen overfor den amerikanske befolkning, da han fortalte den, at USA var tvunget til at invadere Irak p.gr.a. angrebet d. 11. sept på WTC.

"Bush, den største skam som Amerika nogensinde har været udsat for, gentog faktisk på dette sene tidpunkt den monstrøse løgn, som han er berygtet for i hele verden: "Vi gik i krig, fordi vi blev angrebet, og vi er i krig i dag, fordi der stadig er folk derude, som ønsker at skade vort land og vore borgere.´"

Roberts´ øvrige bemærkelsesværdige kvalifikationer omfatter udnævnelsen til John M. Olin Fellow ved Institute for Political Economy, a Senior Research Fellow at the Hoover Institution, Stanford University og Research Fellow at the Independent Institute.

I 1992 modtog han the Warren Brookes Award for Excellence in Journalism og et år senere, placerede the Forbes Media Guide ham som en af de syv top journalister i landet

Han var også Distinguished Fellow ved the Cato Institute fra 1993 til 1996, samtidig med at han tillige fra 1982 til 1993, besad the William E. Simon Chair i Political Economy ved the Center for Strategic and International Studies.

* To skandaløse eksempler fra amerikansk indenrigspolitik, hvor offentligheden er blevet spist af med løgne.

Se andre artikler på www.arcticbeacon.com
Prisonplanet.com 24 juni 2005

Se også af Paul Craig Roberts på dansk:

De neo-populistiske medier: Når ragnarok ingen presseomtale får

London'erne betaler en høj pris for Blairs bedrag

Den tanketomme nation

Den amerikanske supermagts forestående endeligt

Oversættelse: Hans Pendrup

- End -