USA
 

Endnu et af Irak krigens forfærdelige tab

Hvordan New Orleans gik tabt

Af Paul Craig Roberts
Counterpunch 1. sept. 2005

Opfør byen New Orleans som endnu en udgiftspost i Bush's Irak-krig

Der var ikke nok helikoptere til at reparere de gennembrudt dæmninger og til at redde folk, der var spærret inde af de stigende vandmasser. Og der var heller ikke tilstrækkelige Lousiana´s National Guard forhånden til at hjælpe med redningsarbejdet og til at patruljere imod plyndring.
Situationen er den samme i Mississipi.

Nationalgarden og helikoptere er beslaglagt til en meningsløs mission i Irak. Nationalgarden er i Irak, fordi fanatiske neokonservative i Bush administrationen var fast besluttede på at invadere Mellemøsten, og fordi den inkompetente forsvarsminister Rumsfeld nægtede at lytte til generalerne, der fortalte ham, at der ikke var tilstrækkeligt med regulære tropper forhånden til at få opgaven løst.
Efter invasionen, fandt den arrogante Rumsfeld ud af, at generalerne havde ret. Nationalgarden blev indkaldt for at udfylde hullerne.

Nu ser garden fastholdt i det irakiske morads på TV de familjer, som de efterlod derhjemme, fanget af de stigende vandmasser, mens de spekulerer på, om de flydende lig i gaderne er familje- medlemmer. Ingen ved, hvor deres fordrevne familjer befinder sig, men, som skyggebilleder af Fallujah, ser de deres ødelagte hjem.

New Orleans´ borgmester satte sin lid til helikoptere til nedkastning af sandsække i forsøg på at repararere dæmningerne. Imidlertid var der andre, der inddrog de få helikoptere til at redde folk fra tagene. De stigende vandmasser overvældede de enorme pumpestationer, og New Orleans forsvandt under dybt vand.

Hvilket forfærdeligt tab som følge af Irak krigen --- en af vore ældste og smukkeste byer, en berømt by, en historisk by.

Distraheret af denne svindleriske krig imod terrorisme har den amerikanske regering ikke forberedt sig på den situation, at Katarina resulterede i katastrofe for New Orleans. Ingen forebyggende plan eksisterede. Ført nu efter ulykken forsøger FEMA (Federal Emergency Management Administration) og hærens ingeniørkorps at samle materiel og udstyr til at redning af New Orleans fra Atlantis´ skæbne.

For at gøre det endnu værre, så gør artikler i New Orleans Times-Picayune og offentlige erklæringer fra katastrofestyringens ledelse i New Orleans det klart, at Bush administrationen nedskar finansieringen af ingeniørkorpsets projekter til forstærkning og forhøjelse af byens diger og omdirigerede pengene til Irak krigen.

Walter Maestri, katastrofestyringsleder for Jefferson området, fortalte New Orleans Times-Picayune (8 juni 2004):
"Det viser sig, at pengene er blevet flyttet til præsidentens budget for administration af homeland security (indenrigssikkerhed) og krigen i Irak, og jeg antager, at det er den pris, vi betaler. Ingen lokale er glade for, at digerne ikke kan blive færdiggjorte, og vi gør alt, hvad vi kan for skabe forståelse for, at dette er et sikkerhedsspørgsmål for os. "

Hvorfor kan den amerikanske regering ikke fokusere på Amerika´s behov og holde sig fra andre lande? Hvorfor er amerikanske tropper i Irak i stedet for at beskytte vore egne grænser fra en masse- invasion af illegale indvandrere? Hvorfor sprænger amerikanske helikoptere irakiske hjem i luften i stedet for at redde amerikanske hjem i New Orleans?

Hvordan kan Bush administrationen være så inkompetent, at den udsætter amerikanere i hjemlandet for frygtelige farer ved at dræne de amerikanske resourcer til fordel for meningsløse udenlandske eventyr? Hvad er det for en "homeland security"?

Alt, hvad Bush har opnået ved at invadere Irak er, at dræbe og såre tusinder af mennesker og samtidig ødelægge Amerikas ry. De eneste, der nyder godt af det, er oljeselskaberne, der kapitaliserer på en god undskyldning for at piske prisen benzin i vejret og Osama bin Ladens rekrutteringsbestræbelser.

Det vi har med at gøre, er en republikansk krig for oljeselskabernes profitter, mens New Orleans synker til bunds i vandmasserne.

Oversat og lettere forkortet af Hans Pendrup

Hvem er Paul Craig Roberts?

Paul Craig Roberts, tidligere vicefinansminister i Reaganregeringen, der i Who´s Who in America er opført som en af de 1,000 mest indflydelsesrige politiske tænkere i verden, har i årenes løb udviklet sig til en skarp Bush kritiker og kritiker af de neokonservative. Roberts siger, at han ikke har ændret sin politiske ideologi eller er sprunget af den republikansk-konservative vogn, men at han "simpelthen ikke kan respektere en partiledelse, som ikke respekterer sandheden."

Se også af Paul Craig Roberts på dansk:

Når ragnarok ingen presseomtale får

London'erne betaler en høj pris for Blairs bedrag

Tidligere vicefinansminister under Reagan betvivler den officielle 9/11 historie

Den tanketomme nation

Den amerikanske supermagts forestående endeligt

- End -